Geplaatst in Geen categorie

Recensie: Millenium 1: mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson

Hallo

Vandaag publiceer ik mijn allereerste recensie! En dit van het boek Millenium 1: mannen die vrouwen haten van Stieg Larrson. Dit boek heb je in de wrap up van vrijdag kunnen zien. Ik zei dat ik hier zo snel mogelijk een recensie over ging schrijven, dus hier is hij dan.

Auteur: Stieg Larsson.
Oorspronkelijke uitgeefdatum: 2005.
Oorspronkelijke uitgeverij: Norstedts förlag.
Deze uitgave: september 2015 door Uitgeverij Signatuur
Aantal pagina’s: 576 pagina’s.

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritisch journalist, en uitgever van het tijdschrift Millenium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Met hulp van Listbeth Salander stuit Mikael op een spoor dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert…

Bron: achterflap van het boek.
Ik vind de verhaallijn van dit boek heel verassend. Je hebt een historisch aspect omdat het gaat over een zaak die 40jaar geleden is gebeurd. Ook is er een actueel aspect dit kan je dan merken omdat er veel technologie aan de pas komt. Ook wordt het verhaal verteld uit verschillende perspectieven. Zo krijg je een grotere kijk op heel het verhaal. Dit zorgt er ook voor dat er wat mysterie wordt opgewekt omdat je op een bepaald moment nog niet door hebt waar Lisbeth nu juist mee bezig is.Toch vind ik dat het boek wel korter mocht. Er zijn een aantal momenten dat ik dacht dat het veel korter kon verteld worden. Waardoor het boek soms ook langdradig kon worden.
De personages heel goed omschreven. Er was een duidelijk ontwikkeling te zien. Dit was heel duidelijk bij de hoofdpersonages.  Vaak werden er bij de personages ook de achternaam steeds bij vermeld, dit stoorde me soms wel omdat er geen dubbele namen waren. Waardoor ik dit toch wel onnodig vond. Er waren ook veel personages dit zorgde soms wel voor verwarring. Deze verwarring zorgde er soms voor dat je het verhaal even niet meer goed kan volgen. Het duurde ook een tijdje voor dat je effectief in het verhaal zat. Zo duurde het ook even voor je het gevoel had dat het verhaal echt begonnen was.
Een heel groot nadeel dat ik aan dit boek vond, heeft helemaal niet te maken met het verhaal maar met de cover van het boek. Dit namelijk dat de cover van het boek loskomt. Ik heb het boek nog maar één keer gelezen en het lijkt alsof het boek half mishandeld is. Je kan dit zien op de achterkant van mijn cover.
Je ziet heel duidelijk dat de achterkant aan het loskomen is. Tijdens het lezen ondekte ik al dat de zijkanten wel begonnen los te komen, maar ik dacht dat dit niet zo heel erg zou worden. Tot ik nadat ik het boek uitgelezen had mijn boek omdraaide en zag hoe erg de achterkant is toegetakeld. Dit vind ik wel heel spijtig aan deze editie.
Ik heb dit boek uiteindelijk een score van 3/5 gegeven. Het verhaal is zelf is wel goed de schrijfstijl vond ik voornamelijk minder, maar daarom nog altijd niet heel slecht. Ik ga zeker het tweede boek nog lezen.
Hopelijk tot de volgende keer,
Evi

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s