Geplaatst in Geen categorie

Recensie: 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek (sisterhood of the traveling pants #1)

Hallo,

Het is nu nog zomer dus ik vond het nog wel goed om een heel zomers boek te bespreken. Dit is het eerste boek van de sisterhood of the traveling pants. Dit is een heel leuk zomers en snel lezend boek.

Auteur: Ann Brashares
Aantal pagina’s: 254 pagina’s
Uitgeefdatum deze editie: 2004

Oorspronkelijke uitgeefdatum: 2001
Oorspronkelijke titel: The sisterhood of the traveling pants

Vier vriendinnen kijken uit naar de vakantie, maar zien er ook tegen op: dit wordt hun eerste zomer zonder elkaar. Maar helemaal alleen staan ze er niet voor: want één spijkerbroek -die hen alle vier als gegoten zit- vergezelt hen tijdens de zomer. De broek zal van het ene naar her andere vakantieadres worden gestuurd en is op die manier getuige van ieders bijzondere belevenissen.

Bron: achterflap van het boek.

De verhaallijn van dit boek is heel goed, alles loopt mooi samen en komt dan zo ook goed uit. Dit boek wordt uit verschillende perspectieven verteld. Zo heb je soms dat de verhalen niet goed kloppen, maar dit heb je hierbij niet.
Het boek had wel een aantal schrijffouten en soms was de zinsbouw niet zo goed, dit is natuurlijk iets wat waarschijnlijk alleen bij deze editie is. Het stoorde me hier soms wel een beetje, maar het was natuurlijk te begrijpen omdat deze editie al ouder is. De schrijfstijl dat had ook wel een negatiever kantje soms. Zo was het verhaal soms heel jeugdig geschreven en soms zaten er dan weer heel volwassen aspecten in. Dit vond ik soms dan wel verwarrend overkomen. Zo leek het op het ene moment dat je een young adult boek aan het lezen bent. En soms leek je een kinderboek te lezen.
Het verhaal is zelf redelijk luchtig, maar er zit ook wel een iets zwaarder kantje aan. Dit was iets wat ik niet verwachtte en me uiteindelijk ook wel wat ontroerd heeft. Zeker naar het einde toe. Dit kantje gaf het boek dus weer een iets meer Young Adult kantje. Dit aspect heeft er voor gezorgd dat ik het boek toch leuker ben gaan vinden dan dat ik eigenlijk dacht. Ik dacht dat ik gewoon mijn verstand om nul kon zetten en een luchtig boek te gaan lezen. Dit was dan toch niet helemaal het geval.
De personages hebben ook allemaal hun eigen problemen en hun eigen gevoelens. Deze worden ook heel goed weergegeven. Je begint op een bepaald moment mee te leven met de personages en je krijgt het gevoel dat je ze echt kent.
Dus ondanks de mindere schrijfstijl die wordt gehanteerd, vind ik het boek toch zeker de moeite waard. Het leest heel vlot. Je vliegt er soms doorheen.
Ik heb dit boek 3,5/5 gegeven.
Je kan me ook volgen op Goodreads, Twitter en op Bloglovin’.
Hopelijk tot de volgende keer,
Evi

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s