Geplaatst in Geen categorie

The personal shopper van Carmen Reid ( Annie Valentine #1)

Hallo
Vandaag heb ik weer een recensie voor jullie. En dit keer is het van een chicklit die je ook al in mijn Series waar ik mee bezig ben video voorbij zag komen. Het is namelijk de Annie Valentine reeks. Ik ga het hebben over het eerste boek en dat is : the personal shopper. 
Auteur: Carmen Reid
Uitgeefdatum: 2007
Aantal pagina’s: 428 pagina’s
Annie Valentine: stijlvol, slim, multitasker extraordinair. Ze is een  personal shopper in een chic Londens warenhuis. Daar kan Annie haar klanten van top tot teen heruitvinden. Eigenlijk kan deze bekwame styliste de problemen van iedereen oplossen – behalve die van haarzelf. Hoewel ze het druk heeft als single moeder van twee kinderen , de opstandige tiener Lana en de pijnlijk verlegen Owen, is er toch nog wel ruimte voor een nieuwe man. Maar het vinden van de perfecte persoon lijkt toch een moeilijkere opdracht te zijn dan het vinden van het perfecte paar schoenen… Zo probeert ze vanalles om toch de haar man te kunnen vinden.
Dit boek bevat veel informatie over mode. Dit vond ik juist heel leuk. Zo krijg je bijvoorbeeld een beschrijving van de outfit van een personage in dat hoofdstuk. Met ook een geschatte prijs van het hele ensemble. Ook als er personages vermeld worden, is er veel aandacht besteed aan de beschrijving van de look. Ik geeft je wel een heel vrouwelijk gevoel. En dat is juist heel leuk bij chicklit. 
De ontwikkeling van de personages is ook heel goed gedaan. Zo krijg je een hoofdpersonages, dat niet alles heeft. En haar dromen wel wil nagaan maar er niet echt de middelen voor heeft. Je wordt zo helemaal meegenomen met het verhaal. 
Iets wat je vaak ook tegenkomt bij chicklit is dat het verhaal wat voorspelbaar is. Ook hier was dit het geval. Ik kon ergens al in het begin zeggen hoe het einde ongeveer eruit zou zien. En dit was dus ook een klein minpuntje. 
De schrijfstijl was heel vlot. Het was dan wel een Engels boek. Ik vloog er echt doorheen. Als je het Engels redelijk goed beheerst is dit boek helemaal niet zo moeilijk. En anders, in dit tijdperk heeft bijna elke telefoon een internet verbinding. Dus zo kan je makkelijk een woord opzoeken als je het niet wist. 
Het is een heel relaxed verhaal, maar toch ook niet echt oppervlakkig. Dit dacht ik in het begin wel. Deze gedachte kwam natuurlijk ook voort uit het idee dat ik bijna zeker was hoe het ging aflopen. 
Ik heb dus eigenlijk maar één echt minpuntje. Dus ik kan je dit boek zeker aanraden. Als je dit boek niet graag in het Engels zou willen lezen, kan je hem ook in het Nederlands lezen. Ik heb dit boek een score van 4/5 gegeven. 
Je kan mee ook volgen op Goodreads, Twitter en Bloglovin’
Hopelijk tot de volgende keer, 
Evi 

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s