Geplaatst in Geen categorie

Recensie: Eerwraak van Helen Vreeswijk

Hallo
Wanneer je dit leest zit ik aan mijn tweede dag op een hoge school! Maar dat is niet belangrijk, ik heb een recensie voor jullie. En dit namelijk over een boek en eigenlijk over een schrijfster waar ik heel enthousiast over ben. Ik ga het hebben over Eerwraak van Helen Vreeswijk. Helen Vreeswijk is een van mijn favoriete auteurs. 
Titel: Eerwraak
Auteur: Helen Vreeswijk
Uitgever: Manteau
Datum Uitgave: 2008
Aantal pagina’s: 342
Sam wordt smoorverliefd op een beeldschoon Afghaans meisje, Letiva. Zij is geboren en opgegroeid in Nederland maar is grootgebracht volgens de Afghaanse cultuur. Het is een moeizame maar innige relatie, zij weet dat het een taboe is om met een niet-moslimjongen thuis te komen. Als hun relatie aan het licht komen beginnen de problemen pas echt.
Bron: achterflap.
Dit boek heeft meerdere perspectieven. En dit is iets wat ik altijd al heel leuk heb gevonden. Het zorgt ervoor dat je wil blijven doorlezen en je je aandacht er goed bij kan houden. En dat is hier ook het geval. Niet dat ik snel zou afgeleid zijn met een boek van Helen Vreeswijk in mijn handen. 
Het verhaal leest heel vlot. Dit komt deels door de hoofdstukindeling. De hoofdstukken zijn niet heel lang. Waardoor je sneller gaat denken:” oh, nog een hoofdstukje kan er wel bij.” Ook is de schrijfstijl heel duidelijk en snel te begrijpen waardoor je er door kan vliegen. 
Je leeft wel mee met de personages. Het verhaal gaat wel over een voor mij vrij onbekende cultuur, maar toch kon ik perfect meeleven met de hoofdpersonages. Je gaat de cultuur ook wel beter begrijpen, dit is iets waar ik altijd wel een bepaalde intresse voor gehad heb. Andere culturen spreken me gewoon aan en ik leer ook graag dingen bij. Dus dit boek was daar heel goed voor. Je kreeg niet alleen een beter beeld van de cultuur. Het kwam allemaal heel waarheidsgetrouw over. En dat is dit boek ook. Want de meeste boeken van Vreeswijk zijn gebasseerd op waargebeurde feiten, dit boek was daar één van. 
Het boek heeft een dedectieve aspect. Maar dit stond niet zo heel erg op de voorgrond. Je krijgt een beeld van de rechercheurs die met een bepaalde zaak bezig zijn, maar er wordt voornamelijk het verhaal van Letiva verteld. Ik hou van dit soort verhalen. Ik kan je denk wel vertelle dat ik hou van Helen Vreeswijk! 
Ik heb dit boek dus ook 5/5 gegeven. Een echte aanrader! 
Je kan me ook volgen op GoodreadsTwitter en Bloglovin’ 
Hopelijk tot de volgende keer, 
Evi 

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s