Geplaatst in Geen categorie

Wat vind ik van mijn e-reader? De tolino shine

Hallo iedereen,

Ik heb nu een jaar mijn e-reader en ik ben er superblij mee! Als je mijn video’s kijkt zie je wel dat ik veel fysieke boeken lees, maar ik lees ook heel graag op mijn e-reader. Ik heb gewoon een zwakte voor een volle boekenkast te hebben. Ik koop ook heel veel boeken bij de bibboekenverkoop , die binnnenkort weer is, in mijn dorp. En daar zijn dus heel veel fysieke boeken. Dit artikel gaat niet over de boekenverkoop. Dit artikel gaat over de Tolino Shine.

Laten we beginnen met hoe hij eruit ziet. Ik vind hem er heel leuk, maar ook heel basic uitzien. Hij is heel licht en compact en dat vind ik geweldig. Ik neem mijn boeken de laatste tijd veel vaker overal mee naartoe. Het is dus veel handiger om iets kleins en licht mee te nemen in de plaats van een fysiek boek.

De tolino shine heeft heel veel opties. Zo kan je het lettertype veranderen, maar ook de marges. Wat natuurlijk heel handig is aan een e-reader is dat je kan lezen zonder dat je een licht aan moet hebben. Deze e-reader heeft de optie om een lichtje aan te zetten. Omdat ik vaak lees voor ik ga slapen vind ik dit heel handig, want dan kan je gewoon een geurkaars aandoen en het lichtje en het is lekker gezellig. Bij een fysiek boek kan ik natuurlijk ook nog steeds een geurkaars aansteken, maar het grote licht moet ook aan.

Iets waar ik heel hard van verschoot is dat de batterij zo lang meegaat. Ik heb nu een jaar en ik denk dat ik er ongeveer 10-12 boeken op heb gelezen en ik heb hem denk ik nog maar 2 keer moeten opladen omdat hij echt plat was. Hij werd soms wel een beetje opgeladen als ik er nieuwe boeken opzette. Ik dacht toen ik hem vorig jaar kocht dat ik hem heel vaak moest opladen, maar dat is dus helemaal niet! Hoe geweldig is dit wel niet?

De Toline Shine heeft ook een heel groot intern geheugen en de mogelijkheid om een geheugenkaart erin te steken. Ik weet niet hoeveel boeken ik er op heb staan ik denk wel rond de 30. Een geheugenkaart heb ik dus helemaal nog niet nodig, maar het is wel heel handig dat er zoveel boeken op kunnen staan.

Als laatste puntje heb ik nog de cloud. De Tolino Shine kan je verbinden met een cloud. Ik gebruik deze eigenlijk niet omdat ik maar één apparaat heb dat ik gebruik om boeken op te lezen. Voor mij is dit dus helemaal niet nodig. Maar ik kan natuurlijk wel begrijpen dat andere dit misschien wel gebruiken. Omdat hij dus een cloud heeft is er dus ook een internetverbinding met de Tolino Shine. Je kan zo dus makkelijk boeken downloaden van de standaardboekhandel winkel. Ik doe dit meestal via mijn computer zodat mijn boeken een back up hebben op een usb-stick. Maar je kan het dus ook makkelijk in de cloud zetten. Wat ik heel leuk vind is dat deze e-reader zichzelf heel vaak update. Zo ben je altijd up-to-date. Dit kan dus alleen maar gebeuren als je een internetverbinding hebt.

Ik ben dus een supergrote fan van de Tolino Shine. Ik heb nooit een andere e-reader gehad dus ik kan moeilijk vergelijken. Maar wat ik je wel kan zeggen is dat hij wel de moeite waard is om te kopen. Ook vind ik dat de prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. De Tolino Shine kost 99 euro en is te kopen op de website van Standaard boekhandel of gewoon in de winkel.

Je kan me ook vinden op Goodreads, Bloglovin’en Twitter.
Hopelijk tot de volgende keer,
Evi

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s