Geplaatst in Geen categorie

Goodreads? Waarom ik het zo graag gebruik

Hallo

Vandaag heb ik wel een soort van recensie voor jullie, maar niet over een boek. Ik heb eerder een recensie over een boekensite. Als je veel van boeken houdt ken je de site Goodreads denk ik wel. Ik ben er zelf ongeveer 3 jaar geleden mee in contact gekomen en sindsdien kan ik niet meer zonder. Er zijn een aantal dingen die ik geweldig vind aan deze site. En dit ga ik vandaag met jullie delen.

 Ik ben altijd heel actief op Goodreads als het gaat over mijn leesstatus bijwerken. Al ik in een boek gelezen heb duid ik altijd aan hoeveel pagina’s ik heb gelezen. Ik vind dit handig omdat je dan kan zien hoeveel procent je van een boek gelezen hebt. Ik heb meerdere redenen waarom ik dit leuk vind. Het kan soms zijn dat ik een boek lees en ik vind hem niet echt slecht, maar ook niet echt goed. Ik weet dan niet of ik moet verder lezen of niet. Als ik dan zie dat ik al 50% heb gelezen dan ga ik waarschijnlijk toch verder. En zo geraken bijna alle boeken die ik lees uit, ook diegene die ik zou opgegeven hebben. Vaak zijn dit dan ook boeken waarbij het einde zo goed was, dat ik het boek helemaal niet meer slecht vond.

De reading challenge van Goodreads is ook iets waar ik fan van ben. Het geeft niet alleen aan hoeveel je hoopt te lezen, maar ook hoeveel je al gelezen hebt. We weten denk ik allemaal wel dat Goodreads voornamelijk wordt gebruikt om je leesgeschiedenis bij te houden. Maar ik vind het geweldig om te zien hoeveel ik gelezen heb, maar ook hoeveel ik wil gelezen hebben. Dit jaar ben ik al ver voorbij mijn Goodreads reading challenge. Goodreads zegt dit dan ook wel. Maar als je bijvoorbeeld voor of achter staat, zie je dit ook gewoon staan.

De ratings en de reviews van boeken geven je vaak een bepaald inzicht. Wanneer ik een boek uit heb of bedenkingen heb bij het boek. Ga ik vaak naar de rating en reviews kijken. Dit zorgt er dan soms voor dat ik een boek toch nog uitlees. De rating gebruik ik ook op een andere manier. Wanneer ik mijn TBR maak, trek ik gewoon kaartjes. Maar de boeken die ik uit mijn jar haal, zet sorteer ik. Zo heb ik een bepaalde leesvolgorde. Ik orden de boeken die ik ga lezen van de laagste rating naar de hoogste.

Een van de belangrijkste onderdelen Goodreads is dat je kan zien of een bepaald boek onderdeel is van een reeks. Ik heb al vaker gehad, vooral bij boeken van mijn mama, dat de boeken onderdeel zijn van een reeks. En dan kan het soms zijn dat ik boek 5 vast heb. Dit had ik bij de Grant County reeks van Karin Slaughter. Mijn mama heeft wel de volledige reeks, maar wist niet dat er eigenlijk een volgorde was. Dus toen ik die ging lezen dacht ik dat er geen volgorde was. Tot dat ik het boek dat ik wou lezen op Goodreads ingaf. Zo heb ik de reeks dus toch in volgorde kunnen lezen.

Het belangrijkste van Goodreads is dat het een community is. Je kan dus alles met andere delen. En het leuke hiervan is dat iedereen die erop zit van boeken houdt!

Ik kan je dus wel vertellen dat ik niet zonder Goodreads zou kunnen.
Je kan me volgen op Goodreads, Twitter en Bloglovin’

Hopelijk tot de volgende keer,
Evi

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s