Geplaatst in Geen categorie

Heb ik eindelijk goede Flashcards gevonden? – Flashcardsbestellen.nl

Waarom kiezen voor flashcards? 

Ik gebruik al jaren flashcards. Ik heb ook al verschillende formats geprobeerd (online, zelf maken…) Ik ben jaren geleden begonnen met apps en online programma’s voor flashcards, maar merkte dat ik dat snel beu werd. Ik maakte mijn samenvattingen ook al op de computer en leerde dus alleen nog maar via de computer. Ik vond het wel handig om mijn samenvattingen af te drukken zodat ik dit op papier kan leren, maar dit ging niet goed met online flashcards. Dus besloot ik er om er zelf te maken. Mijn probleem daarmee? Er kroop veel tijd in het maken van de kaartjes en dan het schrijven ook nog eens. En nu heb ik een jaar geleden een alternatief gevonden. Een webshop die flashcards verkoopt. 
Er wordt ook gezegd dat je beter leert door je leerstof op te schrijven. Door het maken van flaschards zit het woord dus beter in je hoofd, maar ook al in je hand. Niet enkel tijdens het samenvatten, maar ook tijdens het leren is het schrijven van een kaartje een mooie afwisseling. 

Flashcardsbestellen.nl 

hierboven heb ik al aangehaald waarom ik kies voor een papieren versie maar niet voor een zelfgemaakte versie. Deze flashcards zijn direct klaar om te schrijven en je hebt er heel veel keuze in.

Kies je eigen flashcards 

Je kan op deze website volledig kiezen welke soort je wil. Wil je gekleurde randjes? Wil je gewoon witte? Wil je met lijntjes, blanco… Ze ondersteunen zelfs een aantal thema’s waaruit je kan kiezen. Ik kies graag voor de kleurenpakketten omdat ik vind dat het leren dan net iets leuker wordt. Zo voelt het leren wat speelser aan door al de leuke kleurtjes. 

Hoe zit het met de kwaliteit? 

De kwaliteit van de kaartje is heel goed. Het is van dikker papier gemaakt. Hierdoor kan je met verschillende pennen, stiften… erop schrijven en toch druk het niet door. Dit was een probleem bij de kaartjes die ik zelf maakte. De kleuren van de kaartjes zijn ook allemaal hetzelfde, er is dus een duidelijk oog van detail. De kaartjes zijn even groot, de randen hetzelfde… Over de kwaliteit van deze kaartjes heb ik niets negatiefs te zeggen. 

Zijn het alleen maar kaartjes? 

Nee, op de site kan je veel meer dan verschillende kaartjes kopen. Je kan er verschillende dunschrijvers, pennen en stiften kopen. Maar wat ik vooral het leukste vind aan de extra’s, dat zijn de klikringen. Je kan namelijk kiezen om je kaartjes te laten perforeren. Dit kost een paar euro extra, maar het heeft wel zijn voordelen. Je kan op de site klikringen kopen die je dan door het gaatje kan doen. Zo kan je je flashcards overal mee naartoe nemen.

Een van de dingen die ik ook heel goed vind van deze site zijn de opbergmanieren. Je hebt namelijk ‘the box’. In deze doos zit zowel opbergdoosjes voor het Leitner Cards systeem, als heel veel plaat daarrond waarin je al je andere flashcards en benodigdheden kan steken. Ik heb even getwijfeld of ik deze door wel zou kopen, maar ben blij dat ik het toch gedaan heb.

Zijn er ook nadelen?

De nadelen van de kaartjes zijn natuurlijk dat ze geld kosten. Ik ben ook iemand die liever zo weinig mogelijk geld aan haar kaartjes wil geven. Maar toch kies ik ervoor om ze te komen in de plaats van de zelf te maken. Dit is omdat de site zoveel voordelen heeft, dat het geld dat ik er aan uitgeef het waard is. 
Een tweede nadeel is natuurlijk dat je de kaartjes moet schrijven. Sommigen vinden misschien niet de tijd om al de kaartjes te willen schrijven. Dit is een taak dat veel werk kost, maar daarna heb je wel mooie kaartjes die je kan gebruiken. 
De vraag is dus natuurlijk of jij het nodig vind om geld en tijd te spenderen aan deze kaartjes. Ik vind van wel. 
Wil je weten wat je allemaal op de site kan vinden? Klik dat zeker hier

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Abonneer op mijn nieuwsbrief !

* indicates required
Email adres *
Naam

Naar Buiten - Inrichten

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s