Geplaatst in Boeken

Drie Nederlandse auteurs waarvan ik de boeken direct zou kopen

Soms heb je van die auteurs waarvan je één boek gelezen hebt en daarna alles van hen zou willen lezen. Zonder zelfs maar te weten waarover het gaat. De drie auteurs die in dit lijstje zitten zijn zo van die auteurs. Ik heb pas redelijk recent een boek van hen gelezen, maar ben zeker dat ik zonder twijfel hun andere boeken ook zou lezen.

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen volg ik al jaren. Zij is een van de Nederlandse Booktubers die mij deed inzien dat in het Nederlands over boeken praten ook gewoon kan. Ik volgde destijds heel veel Engelse YouTubers en wilde al langer zoiets doen. Ik wist alleen niet of ik het in het Nederlands of in het Engels zou doen. Chinouk liet me zien dat in het Nederlands ook gewoon een optie is. En dat ben ik dan ook uiteindelijk gaan doen. Maar alhoewel ik haar al jaren volgde, ik had nog nooit iets van haar gelezen.

Toen we met booklantis de boeken van Truth or dance gingen lezen, was dit mijn uitgelezen kans. Ik heb zo genoten van deze boeken. Ik wilde zelf het laatste boek even aan de kant leggen omdat ik nog niet klaar was dat het verhaal zou stoppen. Maar toch moest ik hem lezen voor de discussieronde van de booklantisleesclub. Boeken van Chinouk Thijssen zou ik daarom zomaar kopen, zelfs zonder te weten waarover ze gaan.

Daniëlle Bakhuis

Clownsnacht las ik begin dit jaar. Mijn interesse was direct hoog. Een horrorboek, ik denk dat ik dat nog nooit echt gelezen had. Ik hou van thrillers en horrors zeker als het gaat over films. Maar in boeken heb ik het horrorgenre nog niet veel gelezen. Dit boek leek me zo interessant, dat ik een poging waagde. Ik ben zelf geen fan van clowns en de verschillende urban legends die in dit boek gebruikt werden, spraken me direct aan. Een aantal die erin verwerkt zaten kende ik al, dit zorgde voor een nog levendiger beeld van het verhaal. Ik heb absoluut geen spijt van het lezen van dit boek. Dit was op een dag uit en zou zo meer van haar willen lezen. Ik heb dan ook ‘de executie’ geleend van de bib, hier heb ik ook al een recensie over online staan. Daniëlle Bakhuis gaf me de kribbels met clownsnacht en wil dit zeker nog vaker herhalen. Haar schrijfstijl is ook zo makkelijk waardoor je erdoorheen vliegt. Zeker een aanrader !

Laura Diane

“Wanneer komt deel 2?!!!”, Dat is het eerste wat ik dacht toen ik dit boek uit had. Ik kan niet wachten. Wat ik vooral spijtig vond is dat het boek uit was voordat je het wist. En nu moet ik wachten, en ik wil meer ! Mijn eerste dystopische boek ooit was de hongerspelen van Suzanne Collins, en daarna heb ik er nog wel een aantal gelezen. Maar geen enkel had kon me nog zo hard in ban krijgen. Ik dacht da de hongerspelen mijn favoriete dystopisch verhaal ging blijven. Maar nu ben ik toch wel aan het twijfelen, misschien moet ik de hongerspelen toch nog eens lezen. Want “als de nacht eindigt” heeft me vastgegrepen en nooit meer losgelaten.

Dit zijn alle drie auteurs waar ik nog maar redelijk recent een boek van heb gelezen. Maar alle drie stuk voor stuk pareltjes. Op hun eigen manier hebben ze iets met me gedaan. Introductie in een genre, een nieuwsgierigheid die niet te stillen was. Een dystopisch verhaal van een Nederlandse auteur? Count me in! Alles wat deze auteurs uitbrengen, zal ik waarschijnlijk ooit verslinden.

Heb jij auteurs waarvan je het boek standaard koopt, zonder dat je weet waarover het gaat? Laat het me weten in de reacties

ComputerAbonneer op mijn nieuwsbrief !

ComputerComputer

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Een gedachte over “Drie Nederlandse auteurs waarvan ik de boeken direct zou kopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s