Geplaatst in Boeken, Recensie

Recensie: Password – Mirjam Mous

Titel: Password

Auteur: Mirjam Mous

Waardering: 3 uit 5.

Mick treft zijn beste vriend Jerro bewusteloos aan op diens slaapkamer. Snel laat hij een ambulance komen. Omdat hij geen familie is, mag hij niet met Jerro in de ambulance meerrijden naar het ziekenhuis. Maar als hij daar even later naar zijn vriend informeert, wacht hem een vreemde situatie.
Stefan wordt na schooltijd opgewacht door een onbekende man. Hij vertrouwd het niet en gaat ervandoor. Wat wil die kerel van hem? Wanhopig probeert hij zijn achtervolger af te schudden. De levens van de drie jongens raken op bizarre wijze met elkaar verweven. Vreemde gebeurtenissen volgen elkaar snel op en Jerro en Stefan lopen groot gevaar. Langzaam komt Mick achter de onstellende waarheid.

Bron: achterflap boek

Het verhaal verloopt vlot, je geraakt er snel doorheen. Het zijn kortere hoofdstukken waardoor je ook sneller door blijft lezen. Het plot zag je ook totaal niet aankomen. Je dacht mee met de personages en had zelf ook het gevoel dat er iets niet klopte, maar hoe de zaak echt in elkaar zat had ik niet zien aankomen.

De personages kwamen heel gemengd over. Soms waren ze vrij kinderlijk en op andere momenten kwamen ze dan weer heel volwassenen over. Dit stoorde me soms wel. Maar achteraf bekeken leek het mij ook vrij logisch voor een 15 – jarige. Deze denken soms de wereld al aan te kunnen en volwassen te zijn, maar zijn dit vaak helemaal niet. Het boek hanteert verschillende perspectieven, dit is een positief element. Er werden verschillende delen gebruikt en per deel volgde je een ander personage. Dit zorge ervoor dat je de personages goed leerde kennen, ook leerde je zo met ze mee denken.

Na de plottwist verliep alles maar wat gehaast. Het hele boek had een aantal uitgebreide beschrijvingen van verschillende elementen. Deze verdwenen af en toe richting het einde van het verhaal. Dit was dan weer wel spijtig. Voor mij had het einde uitgebreider mogen zijn. Of eventueel gebruik maken van een epiloog.

Waardering: 3 uit 5.

ComputerAbonneer op mijn nieuwsbrief !

ComputerComputer

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s