Geplaatst in Boeken, Recensie

Recensie: Het moois dat we delen – Ish Ait Hamou

Auteur: Ish Ait Hamou

Uitgeverij: Manteau

Genre: Roman

Aantal pagina’s : 270 pagina’s

Waardering: 4 uit 5.

Een jonge vrouw en een oude man wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop een nieuw leven te beginnen. Hij leeft in het verleden. Tot ze op een dag tegenover elkaar staan en ontdekken dat hun leven onlosmakelijk met elkaar verbonden is.
Bron: korte inhoud van het boek.

Het boek was geschreven zoals ik het van Ish gewoon ben. Heel beeldend en soms wel poëtisch. Ish heeft een manier om verschillende ernstige onderwerpen aan te halen. Maar hij doet dit op een luchtigere manier. Je leest gewoon verder, maar wordt wel duidelijk aan het denken gezet. In dit boek komen thema’s zoals racisme, verging en terrorisme aan bod. Ish heeft een maner om deze thema’s in een verhaal te verwerken, zonder dat je soms doorhebt hoe zwaar dit is. Achteraf zet het je wel aan het denken. Dat vind ik heerlijk aan de schrijfstijl van Ish.

Het verhaal zelf was soms wat verwarrend en mysterieus. Dit zorgde ervoor dat je verder leest. Je wil weten wat er gebeurt is, en hoe het verder zou verlopen. Je wil er ook achter komen wat de link tussen Soumia en Luc. Het verhaal roept veel vragen op. Rondom de thema’s dat het behandeld. Maar ook over wat er in het verhaal zelf aan de hand is.

Het boek bevat verschillende delen en soms zelfs wat herhalingen. De herhaling was voor mij niet noodzakelijk. Ik wist nog perfect waar in het verhaal ik zat. Het kwam voor mij dus wat repetitief over. Dat is ook het enige echt minpuntje dat ik ervaren heb aan dit boek.

Als laatste wil ik nog zeggen dat het boek een heel mooi einde heeft. Ik kan natuurlijk niet zeggen hoe, maar het komt allemaal goed samen. Het einde zelf was voor mij ook totaal onverwacht. Ik had wel iets voelen aankomen, maar niet dat. Na het lezen van het boek heb ik ook nog wel wat met de thema’s in mijn hoofd gezeten.

Ik kan je dus wel zeggen dat het boek echt de moeite waard is om te lezen! Het zet je aan het denken over serieuze zaken en daar hou ik van ! Ik heb dit boek 4/5 gegeven. Dit boek heb ik voornamelijk gelezen voor de Booklantis Leesclub. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Het stond al op mijn leeslijstje, maar dankzij de boekenclub was het extra duwtje om het boek te beginnen lezen.

Wil je het boek zelf lezen? Kopen kan via deze link.

We mogen weerWe mogen weer

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s