Geplaatst in Boeken, Recensie, Young Adult

Recensie: Fake Trip – Margje Woodrow

Auteur: Margje Woordrow

Uitgeverij: De fontein

Genre: Jeugdthriller

Aantal pagina’s : 283 pagina’s

Waardering: 3 uit 5.

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona: zon, tapas, Gaudi en relaxen op het strand. Iedereen heeft er zin in. Maar dan gebeuren er dubieuze dingen. Een docent komt niet opdagen, er gebeurt een afschuwelijk ongeluk en er wordt een creepy filmpje gedeeld in de groepsapp. De spanningen lopen hoog op. Geheimen komen bloot te liggen. Kunnen Demi en Billy deze hel stoppen? Of is het al te laat?
Bron: achterflap boek.

‘Buitenspel’ was het eerste boek dat ik van Margje Woodrow las. En ik was verkocht. Ik hield van haar schrijfstijl. Dus toen ik zag dat ‘Fake trip’ uit kwam, moest ik het hebben en lezen. En wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. De schrijfstijl was zoals ik verwachtte heel vlot leesbaar. Het boek leest echt als een trein! Het woordgebruik dat ze hanteert zorgt ook voor wat meer definitie van de personages. Zo hebben een aantal personages wat meer straattaal en andere juist weer helemaal niet. Hoe Margje nog meer definitie aan haar personages geeft is door meerdere perspectieven te tonen. Je leest vanuit gekende personages, maar ook van nog onbekende personages. Dit maakt het allemaal nog mysterieuzer.

Ik hou van verschillende formats in een boek. Steeds meer boeken doen dit en ik vind het geweldig. Ook dit boek had een aantal verschillende formats. Sommige pagina’s leken op een berichten conversatie, anderen hadden dan een oranje – achtige kleur en waren onbekende personages. Het maakt van het verhaal en de cover een heel mooi geheel.

Marge Woodrow werkt met heel actuele thema’s en elementen in haar boeken. Het is een jeugdthriller en het social media gebruik dat in dit boek voorkomt past perfect bij hen. Er wordt veel gebruik gemaakt van Whatsapp, Instagram, groepsgesprekken… Dat zijn allemaal dingen die het verhaal herkenbaarder kan maken voor een grote groep mensen.

Ik heb maar een groot minpunt dat ik over dit boek heb. Het ging allemaal wat te makkelijk. Het boek zit vol mysterie en geheimen, maar een aantal van hen werden zo maar losjes op tafel gegooid. Dat deze geheimen aan het licht gingen komen was duidelijk, voor mij mocht het net iets meer verpakt worden. Soms werd er net iets te makkelijk gedaan over sommige serieuzere elementen. Toen ik het boek uit had, zat ik nog wel met wat vragen rondom een personage. Al de andere elementen werden mooi tot een einde gebracht.

Ik heb dit boek 3,5/5 gegeven en het is zeker de moeite waard!

Dit boek via kopen via bol.com? Klik hier.

We mogen weerWe mogen weer

*Deze post bevat affiliatelinks.

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s