Geplaatst in Boeken

Deze maand op Bookchoice – September 2020

Ik ben sinds juni 2020 tevreden lid van Bookchoice. Bookchoice heeft altijd een heel uitgebreide en een grote verscheidenheid aan boeken die zij per maand aanbieden. In deze blogpost wil ik graag de boeken van september tonen. Deze maand heb ik minder boeken waar ik direct interesse heb om te lezen. Er zijn een groot aantal romans, vele ook met historische elementen. Dit zijn beide dingen die weinig lees en dus ook niet snel naartoe grijp.

Wat is Bookchoice? 

Bookchoice is een site waar je 3,99 euro per maand voor betaald en 8 verschillende boeken ter beschikking krijgt. Je kan de boeken als e-book of als luisterboek lezen. Daarnaast kan je ze ook downloaden of via hun eigen app lezen. 

De boeken 

Agneta’s erfenis – Corina Bomann  

Agneta’s erfenis is een eerste deel van de Löwenhof saga. Als je mij al langer volgt, weet je dat ik niet vaak romans lees. Ook het historische genre is iets waar ik niet snel naartoe grijp. Dit zorg er dus voor dat ik niet echt veel interesse heb in dit boek.

Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten in afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader is overleden en zij erfgename is van het landgoed de Leeuwenhof. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?
Bron: Goodreads 

Nog lang niet – Mj. Arlidge

Dit is het boek waar ik wel het meeste naar uit kijk dat deze maand op Bookchoice komt. Ik weet zeker dat ik dit een goed boek ga vinden. Mj Arlidge is een topper in de thrillerwereld. Dit boek is deel negen van zijn ‘Helen Grace reeks’. Ik ben in juni begonnen aan deze reeks. Ik heb de eerste twee delen al gelezen. Het zal dus nog wel even duren voor ik aan dit deel kan beginnen.  

‘Je hebt nog een uur te leven.’
Dat is het enige wat de stem aan de telefoon zegt voordat er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: iemand houdt zijn of haar slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten… en slaat dan toe.
Terwijl het dodenaantal oploopt, raakt Helen Grace verstrikt in een race tegen de klok. Want de dader is haar steeds een paar stappen voor. Helen heeft geen motief, geen verdachten en geen aanwijzingen. Wat hebben deze slachtoffers met elkaar gemeen? Voor hen kan nu elk telefoontje de laatste zijn, want wie opneemt is voorgoed verloren
Bron: Goodreads 

De slaap die geen uren kent – Sebastiaan Chabot 

Bookchoice heeft altijd een goede afwisseling van romans, non – fictie en thrillers… Deze keer heb ik wel gevonden dat de meeste romans mij niet echt aanspreken. Dit is ook zo’n roman die niet echt mijn interesse wekt.

De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot gaat over vier generaties binnen één familie die ieder op hun eigen manier verlangen iets gedenkwaardigs te doen, uit angst niet te worden herinnerd.
Kurt Kuschfeld, eenenvijftig jaar en wandelstokgelukkig, besluit dat zijn leven erop zit. Als straatlichtbewaarder werkte hij de laatste jaren ’s nachts, ongezien. In wat de laatste uren van zijn bestaan lijken, vraagt hij zich af welke levens hij heeft laten liggen.
Drie generaties later. Victor en Benjamin Kuschfeld groeien op in Den Haag, aan zee. In de hal van het huis hangt het portret van hun overgrootvader. Vooral Victor is bang voor het gezicht in het masker van verf, en als zijn schoolvrienden komen spelen besluit hij het in de tuin te verbranden. Ze hebben echter geen idee wat ze daarmee in gang zetten; de familiegeschiedenis blijkt losse heupen te hebben.
Bron: Goodreads 

Gifspoor – Jet van Vuuren 

Dit boek is weer een thriller en wees er maar zeker van dat hij op mijn leeslijstje staat. Thrillers zijn één van mijn favoriete genres. Dus wanneer ik het woordje thriller zie staan, kan je er al bijna zeker van zijn dat ik het zal lezen. Wat leuk is aan Bookchoice is dat je soms ook auteurs tegenkomt waarvan je nog nooit gelezen hebt. Ik ben altijd op zoek naar meer en nieuwe auteurs en daar helpt bookchoice mij mee.

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven.
Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.
Bron: Goodreads

De dame van het voorhout – Marja Visscher 

Dit boek is dan weer een historische roman. Dit is een genre waar ik helemaal niet in thuis ben. Meestal als ik historisch gerelateerde dingen lees gaat het eerder over de oorlogsjaren. Dit boek wekt bij mij dan ook niet mega veel interesse. Toch is het wel een boek dat ik zou kiezen als mijn TBR-jar historische boeken als challenge zou geven. Ik vind het namelijk wel eens leuk om buiten mijn normale genres te gaan.  En dat lijkt me mogelijk via dit boek.

‘De dame van het Voorhout’ in deze historische roman van Marja Visscher is Johanna van Coesvelt (1684-1768). Ondanks haar ietwat simpele komaf trouwde zij in 1726 met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Ze werkt op dat moment als huishoudster in zijn paleis aan het Korte Voorhout. Wanneer Simons vrouw Suzanna sterft, vraagt zij Johanna voor hem te zorgen. Het huwelijk tussen de hooggeplaatste heer en zijn huishoudster doet veel stof opwaaien in het 18e-eeuwse Den Haag.
Bron: Goodreads 

Lieve Edward – Ann Napolitano 

Dit is de eerste roman van deze maand waar ik oprecht interesse in heb. De verhaallijn spreekt me aan en roept ook wat vragen op. Deze vragen hoop ik beantwoord te zien in het boek natuurlijk. Ik ben namelijk echt wel benieuwd hoe je leven eruit zou zien als er zoiets met je gebeurt. Deze staat dus zeker op mijn to-be-read-lijstje. 

Een vliegtuig stort neer. Alle passagiers overlijden behalve één, een twaalfjarige jongen genaamd Edward. Edward wordt opgevangen door zijn oom en tante, en probeert zijn nieuwe leven te begrijpen. Hij is een beroemdheid: als hij naar school gaat, staan mensen langs de kant en maken ze foto’s. Hij is het wonderkind dat overleefde. De enige aan wie Edward echt steun heeft is zijn buurmeisje Shay, de beste vriendin die je je maar kunt wensen. Samen doen zij een onverwachte ontdekking die hen naar antwoorden op de diepste vraag leidt: wie ben je als je alles kwijt bent geraakt?
Bron: Goodreads

Stad van glas – Robert Pobi 

Het voorlaatste boek dat deze maand op Bookchoice komt is ‘Stad van glas’. Het is een thriller, dus mijn interesse is weeral gewekt. Dit boek is een eerste deel van de Lucas Page reeks. 

Tijdens een van de ergste sneeuwstormen sinds jaren wordt in New York een FBI-agent in zijn auto doodgeschoten door een sluipschutter. Er is maar één man die kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam: rekenwonder extraordinair dr. Lucas Page.
Maar Page heeft niet zo’n zin om terug te keren naar de FBI; zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was en de overheid de schuld in de schoenen probeert te schuiven van een Franse moslim, wil hij de echte dader absoluut vinden. Zeker als er meer doden vallen.
Wat volgt is een bloedspannende klopjacht door New York met een van de uniekste hoofdrolspelers die je ooit hebt gezien.
Bron: Goodreads 

Een van ons – Christine Otten 

Het laatste boek van deze maand is een literaire roman. Dit boek is weer een verhaal waar ik niet direct interesse in heb. Maar moest ik het voor een of andere reden moeten lezen, zou ik het wel een kans geven. De korte inhoud van het boek heeft me nog niet helemaal overtuigd dat ik het zeker wil lezen. Ik zie echter wel potentie in het verhaal. Hierbij kan dit boek ook eerder een moodread worden. Dus wanneer ik zin heb in dit soort boeken, zal deze waarschijnlijk ergens bovenaan mijn lijstje komen staan.

Schrijfster Katrien Achenbach geeft schrijfworkshops in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien.
Als Katrien op een dag een jonge getalenteerde gevangene ontmoedigt verder te gaan met zijn boek over zijn leven, komen de verhoudingen op scherp te staan en kantelt ieders kijk op de ander en zichzelf.
Bron: Goodreads

Ben je benieuwd naar Bookchoice? Wil je ook elke maand acht e-boeken of luisterboeken tot je beschikking hebben voor maar 3,99 per maand? Via deze link kom je op terecht de Bookchoice website. 

*Dit artikel is niet gesponsord door Bookchoice. 

Heb jij al eens een boekenabbonement gehad? Welk boek van deze maand spreekt jou het meeste aan? 

We mogen weerWe mogen weer

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s