Geplaatst in Boeken

Engelse versus Nederlandse covers #1

Het is een feit dat de covers van boeken vaak veranderd worden. Soms veranderen de covers gewoon van Nederlands naar Engels. Ik geef jullie vandaag drie covers, die ik met elkaar ga vergelijken. Een aantal van de boeken heb ik nog niet gelezen. Dus ik kan geen verduidelijking geven over het feit of de cover goed bij het verhaal past.

De ballade van de slangen en de zangvogels

Deze covers hebben weinig verschil. Toen ik ze opzocht dacht ik op het eerste zicht ook niet echt iets verschillend te zien. Daarna heb ik beseft dat het lettertype anders is. Ook is er meer kleurverschil in de Nederlandse versie. Bij dit boek gaat mijn voorkeur toch uit naar de Nederlandse versie. Ik vind dat er net iets meer contrast bij zit, waardoor alles net wat beter opvalt.

Elke dag maandag

Ik ben niet altijd zo’n fan van echte mensen op de cover. Ik heb het dan meestal ook liever net iets abstracter. Mijn voorkeur gaat bij dit boek uit naar de Nederlandse versie.

American Royals

Bij deze covers zie je haast geen verschil. Je zou ook denken dat ze beiden Engelse covers zijn. Toch zou de rechtste cover de Nederlandse versie zijn. Deze vind ik net wat mooier afgewerkt. En meer definitie vinden hebben. Hij toont ook net iets moderner en meer detail op basis van juwelen. Ook de weerspiegeling in de zonnebril vind ik een heel leuk effect, dat heel subtiel is. Mijn voorkeur gaat dus naar de rechtste cover.

Beauty dealsBeauty deals

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s