Geplaatst in Boeken, Recensie

Recensie: Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers

Titel: Onder de sterren van Montpellier 

Auteur: Marina Folkers 

Pagina’s: 272

Uitgeverij: Zomer & Keuning 

Genre: Roman 

Waardering: 3.5 uit 5.

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid – Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met aantrekkelijke Luc onvermijdelijk. Deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?
Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is? 

Bron: Goodreads

Je vliegt er doorheen 

Ik heb al meermaals aangehaald dat ik niet megaveel romans lees. Toch spreekt het genre feelgood mij vaak wel aan. En dit was er zo eentje waar ik oprecht benieuwd naar was. Ik heb dit boek ook gelezen deze zomer voor de Booklantisleesclub

Het is een heel luchtig en lief verhaal. Dat is natuurlijk ook wel typerend aan feelgood. Dit zorgde er ook voor dat het verhaal heel vlot las. Je vloog er namelijk doorheen. De schrijfstijl zorgde ervoor dat je makkelijk verder wilde lezen.

Luc heeft in het boek een bepaalde mysterieuze kant. Dit gaf je ook meer redenen om verder te blijven lezen. Je wilde namelijk echt wel weten wat Luc nu eigenlijk verborg. En ook waarom hij dat zo graag verborgen wilde houden. Het was een rode draad doorheen het verhaal en je wilde kost wat kost achter zijn geheim komen. 

Het boek heeft wel meerdere perspectieven Dit vind ik vaak goed in een boek. Maar toch vond ik dat je de personages niet echt leerde kennen. Vaak als er meerdere perspectieven gehanteerd worden, leer je ze toch een klein beetje beter kennen. Dit had ik dus echter niet bij dit verhaal. Stoorde me het heel hard? Nee, absoluut niet. Het is een luchtig en zomers verhaal. Een beetje meer diepgang in de personages mocht. Het is echter absoluut geen must om het verhaal goed te kunnen volgen. 

De sfeer en de plekken die het boek behandeld is super gedaan. Je waant je echt in Frankrijk. Ondanks dat er wat meer diepgang in de personages mocht zitten. Was de omgeving en de sfeer die erbij hoorde wel duidelijk beschreven. Ik kon me perfect inbeelden dat ik ergens in een huisje bezig was in Frankrijk. 

Na het lezen van dit boek wil ik zeker nog meer lezen van Marina Folkers. Soms heb ik eens zin in iets vlot en luchtigs en daar is dit boek absoluut geschikt voor. Wil je het boek kopen. Dat kan via deze link.

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond jij ervan?  

*In dit artikel is er gebruik gemaakt van affiliate links.

We mogen weerWe mogen weer

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s