Geplaatst in Gadgets & accessoires, Lifestyle, Persoonlijk, School

Werken brillen met een blauwlicht filter echt?

Pijnlijke ogen, hoofdpijn en slapeloosheid. Dat zijn een aantal klachten die mensen ondervinden wanneer ze veel tijd spenderen achter schermen. Ik had zelf ook veel last van pijnlijke ogen en hoofdpijn op het einde van de dag wanneer ik een hele dag achter mijn laptop of iPad bezig was. 

Vorige week deelde ik een artikel waarin ik vermeldde dat ik volledig digitaal ging voor school. Dat ik mijn papieren cursussen inruilde voor een Ipad. Dat zorgde er natuurlijk voor dat ik nog meer tijd achter een scherm zat. Terwijl ik mijn overgang geweldig vind zat ik per dag wel een aantal uur achter mijn laptop, ipad, gsm of tv. En dit zowel voor school, YouTube, bloggen… 

Ik ging op zoek naar een oplossing voor de pijnlijke ogen en hoofdpijn. En die oplossing zou een bril met blauwlichtfilter zijn. 

k was wel een beetje twijfelachtig of wat gelere glazen mijn probleem ging oplossen. En verschoot al helemaal toen ik zag hoeveel geld zo’n bril kan kosten. Ik ging dus voor een goedkoper alternatief. Ik ben op bol.com gaan zoeken naar een bril die max 25 euro kostte. Ik kan later namelijk nog steeds een duurder en misschien leuker montuur kopen als ik dat zou willen. Ik koos voor deze bril van Southland. Hij kostte maar 23,95 en paste dus perfect binnen mijn budget. 

Blue light blocking bril van Southland

Naast dat hij helemaal niet zo duur was, ziet hij er ook gewoon leuk uit. Kenmerkend aan een het filteren van blauw licht, is dus dat je gele glazen nodig hebt. Deze bril heeft plastieken ‘glazen’. Ze zien er niet heel geel uit en werken dus ook wel gewoon tegen het blauwe licht. 

Oké, nu heb ik een bril. Maar werkt hij ook echt? Zijn mijn problemen opgelost? Ik heb doorheen augustus deze bril bijna dagelijks op gehad. Ik had namelijk herexamens en spendeerde uren per dag achter een scherm voor school. En ik kan je zeggen mijn problemen zijn opgelost. Ik heb op het einde van de dag geen pijnlijke ogen of hoofdpijn meer. En dat was natuurlijk mijn doel van deze bril. Doel bereikt dus! 

Maar is dit nu wetenschappelijk bewezen? 

Omdat ik nogal twijfelachtig tegenover het onderwerp stond, ben ik gaan googlen en op zoek gegaan naar een wetenschappelijke onderbouwing over dit soort brillen. Ik ben gekomen op dit artikel van Gezondheid en Wetenschap. Dit artikel vermeld dat het mogelijk nuttig kan zijn om zo’n bril te dragen als je er problemen van ondervond. Dit is dan ook een reden geweest waarom ik mijn bril vaak draag. Ik draag hem niet continu omdat ik ook dagen heb waar ik geen uren achter een scherm zit. Dus het voor mij ook weinig tot geen klachten meebrengt als het gaat over maar even achter de computer zitten.

Heb jij al eens problemen ondervonden van blauw licht? 

*Dit artikel is niet gesponsord, sommige links zijn wel affiliate links.

StudieboekenStudieboeken

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s