Geplaatst in Geen categorie

Mijn eerste Kobo e-reader

Ik ben iemand dat veel leest op verschillende plekken. Wanneer ik even ergens moet wachten, in bad, gewoon thuis… Het nadeel dat ik ondervond met mijn vorige e-reader was dat ik er geen app van was. Als ik op andere plekken mijn boeken las, is dat meestal via mijn gsm of iPad. Het nadeel is dat er geen mogelijkheid was dat deze synchroniseert met mijn oude Tolino. Ik kon me er zo aan ergeren. Ik heb dat uiteindelijk een jaar lang bijna al mijn e-boeken op mijn iPad gelezen. Mijn Tolino liet ik volledig aan de kant liggen. Mijn iPad synchroniseert met de boeken app op mijn gsm en ik kon overal verdergaan, waar ik eerder gestopt was. Maar lezen op een iPad heeft ook zijn nadelen. Datgene waar ik me het meeste aan stoorde, hij weegt zo zwaar. Oké, handig dat het synchroniseert. Maar is er geen gouden middenweg? Een e-reader die gewoon ook een app heeft waarmee hij kan synchroniseren? En ja dat bestaat. Ik heb mijn oude Tolino, die nog perfect werkte, verkocht. En heb een Kobo Clara HD gekocht. 

Waarom een Kobo Clara HD ? 

Je hebt heel veel verschillende Kobo e-readers. Ik heb een tijdje getwijfeld tussen de Clara en de Libra. De Libra vond ik er wel leuker uitzien. Deze heeft ook als voordeel dat hij waterdicht is en knoppen heeft. Maar hij is ook duurder. Ik wist dat wanneer ik in bad las, nog steeds gewoon mijn gsm zou gebruiken. Dus waterdicht moest mijn e-reader niet noodzakelijk zijn. De libra is groter, maar had ik echt nood aan een grotere e-reader? Nee, eigenlijk niet. Ik stopte met lezen op mijn iPad omdat hij juist zo groot was.

Kobo Clara HD met sleepcover

De punten die ik het belangrijkste vond waren: licht is instelbaar of veranderd vanzelf en hij kan synchroniseren met een app. Dat heeft zowel de Libra als de Clara. Dus op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt. De nieuwe Kobo Nia is ook heel aantrekkelijk vanwege zijn prijs. Maar deze had helaas geen comfort light. Dus ik ging voor de Kobo Clara HD en ik heb er geen spijt van. Ik heb ook de sleepcover van Kobo gekocht waardoor hij ook mooi rechtop kan staan en automatisch in slaapstand gaat als ik de cover dichtdoe.

Mogelijke voordelen die ik ondervonden heb 

Wat vind ik nu zo leuk aan deze Kobo e-reader. Hier geef ik jullie enkele voordelen die ik ondervonden heb. 

  • Hij synchroniseert makkelijk en houdt perfect bij waar je bent. 
  • Hij geeft je leesstatistieken. En ik hou van statistieken! 
  • Hij is klein en compact. Makkelijk om ergens mee naartoe te nemen. 
  • Hij weegt weinig. 
  • Hij heeft comfrotlight. Dit zorgt ervoor dat het licht van je e-reader automatisch geler wordt naarmate je bijna gaat slapen. Dit is zo’n pluspunt. Zeker als je weet dat ik gevoelig ben voor blauw licht.  
  • Wanneer je Kobo Plus hebt, heb je een heel grote bibliotheek waar je uit kan kiezen.  
Statistieken

Mogelijke nadelen die ik ondervonden heb 

Het grootste nadeel dat ik ondervonden is, dat de synchronisatie niet werkt wanneer het geen Kobo-boek is. Wanneer je het boek via een andere shop dan Bol.com of Kobo hebt gekocht, werkt de synchronisatie niet. Dit vind ik wel spijtig omdat ik nog wel een groot aantal e-boeken had via mijn mama of van andere winkels. De oplossing die ik hiervoor vond is, wanneer het mogelijk is om deze boeken wel via Kobo Plus te lezen. 

Het kobo Plus abonnement 

Ik haal hierboven al aan dat zoveel mogelijk van de boeken die ik lees via de Kobo Plus gelezen wordt. Ik heb ook het geluk dat veel van de e-boeken die ik had, en nog altijd niet gelezen had, gewoon op Kobo Plus staan. Ik heb dit nu sinds halverwege juli en ik ben er echt tevreden van. 

Mijn boeken

Kobo Plus is een abonnement dat je kan afsluiten via de bol.com site. Een abonnement voor enkel e-boeken of enkel luisterboek kost 9,99. Voor zowel e-boeken en luisterboeken kost het 12,99 per maand. Ik heb gekozen voor enkel e-boeken en ik ben heel tevreden van het assortiment. Ik luister wel vaak luisterboeken, maar deze haal ik dan vanuit mijn Bookchoice abonnement. 

Kobo Plus geeft je een heel groot aanbod aan vele verschillende e-boeken die je gewoon kan downloaden op je smartphone via de app, of op je e-reader. Ik heb zo al een aantal non – fictie, maar ook fictie boeken in mijn verlanglijstje staan die ik heel graag wil lezen. Toch wil ik eerst prioriteiten stellen aan de e-boeken die ik al had. Sommige daarvan zijn ook te vinden op Kobo Plus, dus zo kan ik deze boeken nog lezen. Maar synchroniseert het nog steeds perfect. 

Welke soort e-reader heb jij? 

*Dit artikel is niet gesponsord, sommige van de links kunnen wel affiliate links zijn.  

BoekenBoeken

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Een gedachte over “Mijn eerste Kobo e-reader

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s