Geplaatst in Boeken

Hardback versus Paperback

Je hebt altijd mensen die een voorkeur hebben voor hardbacks of voor paperbacks. Ik heb een lichte voorkeur voor hardbacks. Maar als ik op dit moment naar mijn boekenkast kijk, moet ik toch bekennen dat de meeste paperbacks zijn. Maar waarom vind ik hardbacks toch beter? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

Paperback 

De grootste reden waarom ik zou kiezen voor een paperback is de prijs. Een paperback kost altijd zoveel minder dan een hardback. Toch heeft een paperback nog een aantal andere voordelen. 

Hier deze voordelen even op een rijtje: 

 • Ze zijn goedkoper 
 • Ze wegen minder 
 • Ze kunnen zo floppy en leuk zijn 

Ook heeft een paperback wat nadelen. Ook hier heb ik even de nadelen op een rijtje: 

 • De rug wordt sneller gebroken
 • Wanneer je ze meeneemt kunnen ze meer schade oplopen. 
 • Soms als je ze gelezen hebt blijven ze een beetje openstaan. 

Hardback 

Ondanks dat een paperback heel wat voordelen heeft vooral qua prijs. Probeer toch vaker de hardback versie te kopen van een boek. Ik vind dit toch altijd net wat mooier staan dan wanneer je een hoop paperbacks in je kast hebt staan. 

De voordelen van een hardback: 

 • De rug breekt minder snel 
 • De boeken blijven na het lezen volledig dicht en kunnen niet open gaan staan. De cover kan dus niet plooien. 
 • Ze staan mooier in de je kast. 
 • Ze blijven langer en mooier heel. 
 • Ze kunnen meer verdragen. Zoals wanneer je ze meeneemt of uitleent aan mensen. De kans is klein dat er iets met het boek gebeurd. 

De nadelen van een hardback: 

 • Ze kosten meer. Soms zelfs veel meer dan de paperback versie. 
 • Ze wegen meer. Waardoor ze overal naartoe nemen vermoeiender wordt. 

Kies jij liever een hardback of een paperback? 

BoekenBoeken

Auteur:

Hallo Ik ben Evi. Ik ben 23 jaar oud. Heb sinds juli 2016 een YouTube kanaal. En ben nu begonnen met bloggen. Ik blog over dingen die mij interesseren dit kan over boeken, beauty, lifestyle en nog meer gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s